vet verbranden

Talloze mensen zijn dagelijks in de sportschool te vinden om lichaamsvet kwijt te raken, maar niet iedereen slaagt hierin. Als je problemen hebt met het verliezen van overtollige kilo’s zou het zomaar kunnen zijn dat je één van de onderstaande cruciale fouten begaat. In deze blog op Dumbelloefeningen.nl helpen we jou vet verbranden met onze tips!

Vet verbranden fouten

Velen van ons besteden jaar na jaar om te proberen zich te ontdoen van overtollig lichaamsvet met weinig of geen succes. We jojo-en wat af, en komen net zo hard weer aan als we afvallen. Zolang de motivatie hoog is gaat het goed, maar beetje bij beetje gaan we weer voor gaas bij het zien van lekkere koekjes en gebak. Helaas resulteert dit in loze goede voornemens en een sportschool vol met ontevreden klanten.

Vet verlies kan dan wel het meest voorkomende doel zijn, maar het is zeker geen gemakkelijke taak om dit ook te verwezenlijken. Indien je al een tijd bezig bent om vet te verliezen, maar dit al enige tijd zonder succes is komt het waarschijnlijk omdat een of meer van de onderstaande fouten maakt. Wij proberen je te helpen voorkomen dat het vet verbranden een onmogelijke taak is en blijft.

vet verbranden

Fout 1: teveel eten

We weten dat dit voor de hand ligt, maar veel mensen hebben echt geen idee hoeveel calorieën ze daadwerkelijk binnen krijgen. Als voorbeeld: het bestellen van een salade lijkt een gezonde keuze, maar je zou zomaar een 800 calorieën binnen kunnen krijgen zonder dat je dit door hebt. Saus , dressing, ketchup en oliën hebben allemaal calorieën waar je in eerste instantie niet eens aan denkt. Vooral als je niet regelmatig thuis kookt en veel buiten de deur eet krijg je meer calorieën binnen dan je denkt.

Ons wordt continue verteld dat het allemaal heel simpel is, je eet gewoon minder calorieën dan dat je verbruikt. Deze theorie is in principe juist, maar moet niet al te letterlijk worden genomen. Het menselijk lichaam is geen rekenmachine. De vorm van calorieën die je eet is belangrijk. Een dieet dat alleen bestaat uit koolhydraten zal je niet helpen je doelen op vetverlies te bereiken. Je moet de juiste combinatie van eiwitten , koolhydraten en gezonde vetten om vet te verbranden en spieren op te bouwen.

Voor de meeste mensen werkt een 40/40/20 verhouding geweldig . Als 40 procent van je voedsel komt van koolhydraten, 40 procent uit eiwit en 20 procent uit vet dan is het podium gesteld voor een positieve verandering . Deze verhouding is echter niet de gouden regel voor alle lichaamstypes en doelen. Onderzoek doen naar en vinden wat het beste werkt voor jou is nog altijd het best. Veel mensen moeten hun koolhydraten nog meer verlagen om succes te behalen. Als je dat doet, zorg er dan voor dat je je lichaam voorziet van gezonde vetten, zodat je lichaam tenminste iets heeft als energiebron.

Fout 2: Je eet onvoldoende eiwitten

Eiwit doet meer dan alleen bouwen en repareren van spierweefsel. Een studie uit 2003 in de “Journal of Nutrition” toonde aan dat vrouwen in een dieet met 128 gram eiwit per dag meer gewicht verloren dan de leden van de groep consumeren die 68 gram eiwit per dag binnen kregen. Eiwit verhoogt de verzadiging na de maaltijden. Dit kan ervoor zorgen dat je minder honger krijgt en daarom minder eet gedurende de dag.

Eiwitrijke diëten kunnen derhalve positieve resultaten op het niveau van de bloedlipiden in het lichaam, glucose en spier-vet verhouding Denk alleen niet dat je snel resultaat zal zien simpelweg door het toevoegen van enkele proteïne shakes aan jouw dieet. Om vet te kunnen verliezen dien je je toe te wijden aan de juiste voeding. Zorg dat je bij iedere grote maaltijd genoeg eiwitten binnen krijgt, in plaats van een hoge dosering koolhydraten, en je zult resultaat gaan zien.

Fout 3: je drinkt teveel

De enige vloeistof je lichaam echt nodig heeft is water. Natuurlijk kun je koffie, thee, en soms melk drinken, maar een continue inname van suikerhoudende dranken zal vetverlies niet stimuleren. Een latte of cappuccino kan gemakkelijk meer dan 300 calorieën bevatten! Als je iedere dag 300 calorieën extra inneemt bij het ontbijt doe je je lichaam een slechte dienst. Vet verbranden kan moeilijk genoeg zijn, dus maak het jezelf niet moeilijker.

Alcohol kan je ook de slag om vet verlies doen verliezen. Af en toe een biertje zal niet zo erg zijn, maar het is absoluut noodzakelijk dat je stopt met ieder weekend meer dan 8 glazen alcohol drinken tijdens het stappen. Alcoholische dranken bevatten veel calorieën die jouw lichaam vrijwel enkel opslaan als vet. Naast dat alcohol slecht voor je is zorgt het er ook voor dat je niet helder meer kunt denken, en eerder naar snacks zult grijpen dan normaal.

vet verbranden tips

Fout 4: je denkt dat gezond voedsel weinig calorieën bevat

Het maakt niet uit hoe gezond voedsel is. Als je er teveel van eet zul je moeizaam vet verliezen. Natuurlijk is het belangrijk om gezond voedsel te eten, maar teveel is nooit goed.

Twee goede voorbeelden van gezonde voeding met een enorme hoeveelheid aan calorieën zijn noten en zaden. De omega’s, micronutriënten en phytogenen in deze “superfoods” zijn geweldig voor jouw gezondheid, maar de calorieën die ze bevatten zijn vaak ook enorm. Dit betekent niet dat je ze dient te vermijden, maar eerder met gezond verstand dient toe te passen bij een dieet.

Een ons is moeilijk te meten, dus beperk je dan tot ongeveer 10 amandelen of cashewnoten. Hoewel het vet in amandelen goed is, kun je het beter opvullen met andere voeding, zoals groene groenten die geen grote hoeveelheid calorieën bevatten.

Fout 5: je beweegt niet intensief genoeg

Beginners moeten altijd langzaam starten. Zodra je echter gewend bent aan de gewichten, machines en het wereldje van de sportschool moet je harder gaan trainen. Zorg niet dat je continue hetzelfde doet, of op dezelfde intensiviteit blijft hangen.

Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik vrouwen met dumbells oefeningen heb zien doen zonder een drupje zweet te laten stromen. Als ik ze vraag waarom ze niet zwaarder tillen geven ze meestal als antwoord: “Ik wil niet te groot worden”. Of je nu man of vrouw bent, je moet over je grens heen gaan en de reden heeft niets te maken met groot worden.

Als vet verbranden je doel is moet je zorgen dat je lichaam gaat vragen naar energie, zodat je lichaam kan veranderen. Het dag na dag gebruiken van dezelfde lichte gewichten zal je niet helpen je doel te behalen. Zorg voor vooruitgang.

Fout 6: je doet teveel cardio op een lage intensiteit

Cardio is geen weerstandstraining. Het traint een geheel verschillend aspect van het fitness-spectrum. Verwacht niet dat een twee uur durende loopband sessie dezelfde resultaten behaalt als een uur intens fitnessen met gewichten.

Als je cardio wilt doen dat daadwerkelijk zijn steentje bijdraagt aan het bereiken van je doel, probeer dan van tijd tot tijd eens een full body workout met korte periodes tussen je sets. Door het gebruiken van je hele lichaam en het verkorten van de rusttijden, zal je cardiovasculaire systeem en uw spierstelsel voor een uitdaging komen te staan.

Bekijk hier de 10 beste dumbbell oefeningen!

vet verliezen cardio

Fout 7: veel stress

Stress is een sluipmoordenaar. Wanneer je last krijgt van stress produceert je lichaam overtollig cortisol. Een verhoogd cortisol niveau kan verantwoordelijk zijn voor verhoogde lichaamsvet opslag en andere negatieve gevolgen. Zelfs als jouw dieet en training perfect zijn kan overmatige stress je weerhouden van je doelen te bereiken.

Relax! Hoewel dit soms gemakkelijker is gezegd dan gedaan kan het toepassen van een periode van ontspanning een grote invloed hebben op uw lichaamsbouw en de algehele gezondheid. Probeer yoga, neem een warm bad, lees een boek, kijk een film of probeer 10 tot 15 minuten te mediteren.

Fout 8: te weinig slaap

Net zoals met stress verhoogt slaaptekort het cortisol niveau, iets dat je absoluut niet wilt hebben als je vet wilt verliezen. Wanneer je slaap tekort hebt verhoog je ook je gevoeligheid voor insuline. Alles gecombineerd zal dit op zijn zachtst gezegd flinke problemen veroorzaken en een ongunstige basis vormen om vet te verliezen.

Om jouw lichaam en fitness doelen te bereiken moet je dus voldoende slapen. Je kunt niet de hele nacht feesten, een paar uur slapen en de volgende dag weer aan het werk gaan en verwachten dat je lichaam positief zal reageren. Probeer altijd minstens 8 uur slaap per nacht te krijgen. Zorg dat je voor het slapen weinig tot geen cafeïne drinkt en zorg dat je ontspannen het bed in stapt.

Wil jij makkelijker vet verbanden? Neem de veelgemaakte fouten uit onze blog door en leer hiervan. Door onze tips toe te passen kun jij vet verliezen en strakker worden!

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Dumbelloefeningen.nl! Hier delen we de beste dumbelloefeningen en handige blogs over krachttraining. Zo kun je goed voorbereid met dumbbells trainen, zowel thuis als in de sportschool. Heb jij vragen of wil je samenwerken? Stuur ons een berichtje via de contactpagina!

testosteron booster
beter sport sportvoeding