Een goede workout met dumbbells kan vele malen effectiever zijn dan een workout met barbells. Met dumbells is vrijwel iedere spier perfect te trainen. Met dumbells pak je bovendien alle spieren apart aan. Dit betekent dus ook dat de sterkere spieren de zwakkere spieren niet kunnen compenseren, en dus wel moeten werken om bij te blijven. Benieuwd naar dumbell oefeningen voor je hele lichaam? Op Dumbelloefeningen.nl vind je de uitleg van de beste dumbbell fitness oefeningen. Bekijk hieronder zowel compound oefeningen als isolatie-oefeningen!

dumbell oefeningen uitleg

Meer dan 100 dumbbell oefeningen

Bekijk meer dan 100 oefeningen voor het lichaam, te trainen met dumbbells. We hebben alle oefeningen overzichtelijk op spiergroep gesorteerd. Tevens hebben wij een gedetailleerde uitleg bij de oefeningen geplaatst.

Dumbell oefeningen uitleg

Top 10 beste oefeningen met dumbbells

Hulp nodig bij het samenstellen van een goede workout met losse dumbbells? Bekijk hier ons voorbeeld dumbbell schema of neem eens een kijkje bij de 10 beste dumbell oefeningen. Wij helpen jou graag bij het fitter, gespierder en sterker worden. Dit kun je zelfs thuis met alleen een setje gewichten al bereiken!